potwornie dobra strona graczy

odwiedź nas: Facebook

Recenzja (27)

środa, 09 sierpień 2017 16:44

Retrospekcja: Aragami - Między Cieniem i Światłem

Napisał

Dishonored + Mark of the Ninja + Okami + Journey + Japonia = Aragami. Produkcja hiszpańskiego studia Lince Works łączy wcześniej wymienione elementy tworząc mieszankę bardziej wybuchową niż Atomówki.

Hellblade: Senua’s Sacrifice jest grą akcji, w której gracz wciela się w tytułową celtycką wojowniczkę. Jej celem jest uratowanie ukochanego z rąk Nordyckiej bogini śmierci – Hel. Aby zadanie nie było zbyt łatwe Senua będzie zmuszona stawić czoła nie tylko kolosalnym przeciwnikom, lecz również samej sobie.

środa, 06 styczeń 2016 18:57

Retrospekcja: Max Payne 3 - Akcja na dnie butelki.

Napisał

Gracze, pamietający pałającego nienawiścią Max Payne’a, wraz ze swoim niezmiennym wyrazem twarzy, będą zmuszeni przyzwyczaić się do zmienionego wizerunku głównego bohatera tego „growego” klasyka.


‘Najstarszą i najmocniejszą emocją znaną ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu - strach przed nieznanym.’
 ~ Howard Phillips Lovecraft

poniedziałek, 30 listopad 2015 09:45

Star Wars: Battlefront - Z blasterem mi do twarzy!

Napisał

Star Wars: Battlefront, którego ojcem jest studio DICE znane z Battlefieldów i Mirrors Edge’a, jest trzecią odsłoną serii. Na szczęście zdecydowanie różni się od Battlefielda, więc obawy niektórych osób mogą zostać rozwiane.

sobota, 28 listopad 2015 17:12

Life is Strange - Epizod 5

Napisał

Z małym opóźnieniem, ale, w końcu jest! Epizod 5 Life is Strange… przyznaje, że ciężko było mi się zabrać do napisania tego tekstu, z kilku powodów. Pierwszym z nich są mieszane uczucia dotyczące zakończenia tej wybitnej produkcji, drugim – wynikającym z pierwszego bardzo odrębny klimat ostatniego epizodu w porównaniu do czterech poprzednich, ale do rzeczy.

Dawno, dawno temu, bo aż 1 października rozpoczęła się zamknięta beta Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - First Assault, czyli cyberpunkowego FPS'a osadzonego w realiach anime o tej samej nazwie. Za prace nad grą odpowiada koreańska firma Nexon, która podeszła do tematu po kozacku. Na tyle, że dzień 5 października, w którym zakończył się pierwszy etap zamkniętej bety, wydaje się zbyt odległy, a oczekiwanie na ponownie otwarcie serwerów boli jak podczas rozstania z drugą połówką - niby wiesz, że się zobaczycie, ale tęsknota narasta z każdym dniem.

niedziela, 18 październik 2015 22:32

Titan Souls - Sezon na Tytanów

Napisane przez

Titan Souls zadebiutował na blaszakach, konsolach PS4 i PSVita 14 kwietnia 2015 roku. Przyznam szczerze, że o tytule nie słyszałem przed premierą kompletnie nic. Studio Acid Nerve odpowiedzialne za grę i ich deweloper Devolver Games nie postarało się o kampanię promocyjną, ot taka indie gierka, kolejna z wielu na rynku. Ale też czego oczekiwać od gry, której pomysł zrodził się na konkursie Ludum Dare polegającym na stworzeniu jak największej ilości gier w określonym czasie.

czwartek, 10 wrzesień 2015 23:20

Retrospekcja Mirror's Edge - Skok nad białym miastem

Napisał

Z głosem (a raczej tekstem) docierającym do Was niczym szept kochanka mam możliwość przybliżyć Mirror’s Edge. Produkcję studia EA DICE, znanego przede wszystkim z serii Battlefield. Warto wspomnieć, że osoby ze wspomnianego studia pracują nad najnowszym Battlefrontem, (którego beta już w październiku, omg, omg, omg!!!11!!!!1jeden!!) i Mirror’s Edge Catalyst, który tak jak 1 część będzie platformówką 3D z widokiem z pierwszej osoby.

środa, 02 wrzesień 2015 12:08

Life is Strange - Epizodyczna przygoda

Napisał

Life is Strange… Jakby się nad tym zastanowić to tak jest w rzeczywistości. Studio DONTNOD Entertainment świetnie daje do zrozumienia, że życie jest dziwne, a konsekwencje naszych działań mogą być dotkliwe. Oczywiście w życiu to wygląda trochę inaczej, nie potrafimy cofać czasu jak główna bohaterka Max, ale na szczęście wiele życiowych potknięć można naprawić – częściej niż w Life is Strange.